BRANDOVI

PROIZVODI

Kuzma

Kuzma

Stabi S s ručkom Stogi Ref, napajanjem i klampom

Cijena: 3.500,00 €

Stranica proizvođača

Opis

Gramofon Kuzma Stabi S s ručkom Stogi Ref, napajanjem KUZMA i original KUZMA klampom

NOVO
Kompletna ambalaža

Gramofon:
Stabi S je Kuzma gramofon s dizajnerskim pristupom koji se obično nalazi samo u skupljim modelima. Njegov jedinstveni oblik i konstrukcija od čvrstih mjedenih šipki, osiguravaju izuzetno krutu vezu s pločom, ležajem i nosačem ručice. Ne postoji ravna ploča koja rezonira i prenosi vibracije, samo čvrste mjedene šipke promjera 50 mm. Druga mjedena šipka osigurava stabilnost i dvije su stegnute zajedno u obliku slova T. Motor je smješten neovisno u vlastitom stupu koji prigušuje vibracije samog motora. Uzemljeni, ravni remen osigurava pogon od remenice motora do pomoćne ploče. Ležaj je od visoko poliranog, fino zrnatog ugljičnog čelika s kontaktom u jednoj točki, dok je rukavac ležaja od smole/tekstilnog materijala koji ima izvrsna svojstva prigušivanja, nerezonantna. S podlogom na vrhu i gumenim umetkom za prigušivanje ispod, prodani aluminijski pladanj pruža stabilnu nerezonantnu platformu za ploče. Od 2018. isporučuje se deblji pladanj - 30 mm.
Akrilni poklopac štiti ploču i tonarsku ručicu dok odražava izvorni oblik gramofona. Isporučuje se adapter od 45 okretaja u minuti i jednostavno se navlači preko remenice od 33 okretaja u minuti. Gramofon može primiti različite ručice upotrebom različitih prethodno izrezanih mjedenih ploča i omogućuje podešavanje VTA na bilo kojoj montiranoj ručki. Cijeli okretni tanjur podupire dodatna ploča visoke gustoće.

Ručka:
Ovo je vrlo kruta ručica srednje mase s preciznim kugličnim ležajevima koja, iako podnosi vrlo velika opterećenja, pokazuje izuzetno nisko trenje pri pokretanju i trčanju te razine buke. Glavni okvir i svi ostali dijelovi izrađeni su od čvrstih blokova aluminija i mesinga. Neki dijelovi su eloksirani, a neki nisu, kako bi se pomogla kontrola rezonancije ručice. Oklop glave osigurava stabilnu montažu uloška, dok ga unutarnja prigušena cijev povezuje s masivnim dijelovima ležaja gdje se raspršuju sve vibracije ili buka. Većina dijelova je zalijepljena zajedno radi krutosti i prigušenja. Konusna cijev izrađena od čvrste aluminijske šipke iznutra je prigušena i podijeljena na dva dijela koji, dok dodatno pomažu prigušenju, također omogućuju precizno podešavanje azimuta. Poseban mehanizam (pužni pogon), pomoću imbus ključa, omogućuje rotiranje cijevi naprijed-natrag u minimalnim koracima bez zračnog raspora. Ovaj mehanizam je uronjen u silikonsku mast za daljnje prigušivanje. Linija markera jasno pokazuje položaj azimuta i olakšava korištenje, a istovremeno omogućuje ponovljena podešavanja.
Odvojeni mjedeni protuuteg kontrolira ravnotežu i prilagođava silu praćenja, dok prigušuje vibracije u cijevi. Masivna baza za ruku služi za čvrsto stezanje ručice za armaturu. Svi ležajevi su unaprijed napunjeni i zalijepljeni u položaj koji, dok prigušuje vibracije u njima, također osigurava dugotrajnost, nultu zračnost, nisko trenje i nisku razinu buke u ležajevima. Podešavanje VTA vrši se podizanjem ili spuštanjem ručice u samoj bazi ruke.Žice su iste duljine od pinova patrone do RCA konektora. Visokokvalitetne žice ugrađene su u naš vlastiti kabel. Također je moguće koristiti ručku u balansiranoj (XLR) ili 5pin konfiguraciji.

 

Karakteristike

Mass 13 Kg
Platter mass 4,3 Kg ( since 2018 is supplied thicker platter- 30 mm)
Platter material Aluminium
Bearing type Pointed shaft with resin/textile material
Shaft diameter 10 mm
Drive Flat rubber belt
Motors 1 pc AC
External power supply YES
Speeds 33,45 rpm
Armboard Kuzma STOGI REF
VTA adjustment Yes
No. of tonearms 1 (+1 optional)
Max tonearm’s length 10” ( optional 12”)
Suspended No
Dimensions 400x300x170 mm
Finishes brass or black ( RAL finisih by order)
Clamp- YES
Mat Yes
Lid Yes
Accessories Oil, Allen keys
Options SD- second arm kit,12” kit, extra platter kit(2.6 kg only for older 20mm thicker platter),
Options Various armboards, outboard power supply - UKLJUČEN
Options Brass clamp ( 370 g), supporting platforms - UKLJUČEN

Moglo bi vas zanimati

DB AUDIO - Mjesto dobrog zvuka

Uvoz i distribucija high end audio uređaja.

Proslijedite nam poruku

Kontakt podaci

Adresa: Jasenovačka 21
10000 Zagreb,
Hrvatska
Tel: +385 (0) 1 2911 568
Gsm: +385 (0) 98 227 602
Email: info@dbaudio.hr